Online scheiden

Online scheiden is vaak een loze term. Een aanbod om supergoedkoop een echtscheiding te regelen. Vaak krijg je een vragenlijst en een aantal formulieren toegestuurd, en na betaling van de rekening regelt een advocaat vervolgens de scheiding. Een goede oplossing?

Emoties én goede oplossingen

Mijn ervaring is dat scheiden op deze manier meestal niet goed werkt. In een echtscheiding spelen veel emoties, is er sprake van pijn en verdriet. Als daar tijdens de echtscheiding geen aandacht voor is, komt het vaak na de scheiding alsnog terug. Bij een echtscheiding moeten jullie veel afspraken maken. Over het huis, over pensioenen, over de hypotheek. Over de verdeling van inboedel, auto en andere zaken. Hebben jullie voldoende ervaring om te doorzien of de belastingdienst niet achteraf met een navordering komt? Of er misschien sprake is van een belastbare schenking? Mijn taak is om te voorkomen dat jullie afspraken maken die achteraf voor problemen zorgen. Daarom betekent online scheiden voor mij dat ik jullie online bijsta met professionele begeleiding.

Beveiligde omgeving

Scheiden met online mediation werkt voor mij dus anders. Ik maak voor jullie een beveiligd platform op het internet waar jullie en ik met elkaar communiceren. Dat werkt heel goed als jullie ver van elkaar wonen of als er andere redenen zijn waarom met elkaar aan tafel zitten niet mogelijk is. Ik praat met ieder van jullie apart, maar jullie kunnen mij ook schrijven. Zelfs midden in de nacht. Enige voorwaarde is dat je zelf toegang hebt tot een computer met internet. Daarnaast gebruik ik Webcall. Een programma voor videobellen waarbij we nèt zo privé zijn als in mijn spreekkamer

 

Heb je een brug nodig waar nu een kloof is?

Als echtscheidingsbemiddelaar bij Just Mediation Nijkerk en omgeving kan ik jullie helpen in deze lastige tijd. Voor vragen kunnen jullie ons vrijblijvend bereiken via info@justmediation.nl of door het contactformulier in te vullen.

Helpt een brug bouwen waar nu een kloof is.Neem contact op